Berichten

Onze nieuwe Bestel App is live! We hebben deze laatst gelanceerd op het Meppel Bio Event.

 

De nieuwe webapp werkt hetzelfde als de app die u van ons gewend bent. De nieuwe webapp is niet te downloaden via de Appstore maar draait via internet. Link: https://webapp.dvw.nl/login

 

Het voordeel hiervan is dat de app altijd live is en dus ook altijd up-to-date.

 

Waarom gebruik maken de bestelapp?

- Gemakkelijk bestellen via uw mobiele telefoon
- Vorige bestellingen ophalen
- Altijd online, dus altijd actueel
- U kunt alleen de codes bestellen die voor u zijn geselecteerd
- Minder kans op fouten
- Altijd een bevestiging van uw bestelling via de mail
- Snellere verwerking bij orderinname en planning

 

Bekijk hier de handleiding

 

Ook gebruik maken van de nieuwe webapp?

Neem contact op met onze verkoop binnendienst, info@dvw.nl of 0318-461141.

Posted on Categories Nieuws, Uncategorized

Wij feliciteren onze klant, Veldhoeve Kip uit het Twentse Albergen! Zij hebben de Inofood Award 2019 gewonnen! Het thema was dit jaar "The Taste of Change".

 

De Innofood Award is een waardering voor een bedrijf, organisatie of persoon voor de bijzondere performance binnen het jaarthema van Innofood, dit jaar "The Taste of Change. Diverse bedrijven, projecten, ideeën zijn (of hebben zichzelf) voorgedragen voor de Innofood Award. De jury heeft de aanmeldingen beoordeeld. Belangrijk bij de beoordeling is o.a. een aantoonbare en blijvende impact in de markt.

Tijdens het Innofood Event hebben de deelnemers zelf bepaald wie uiteindelijk de winnaar werd van de Innofood Award 2019.

 

Veldhoeve Kip staat garant voor de allergezondste en lekkerste kip. De duurzame Veldhoeve Kip is 100% antibiotica vrij, groot geworden met gezond en natuurlijk voer.

De kippen van Veldhoeve Kip mogen rustig opgroeien, ze krijgen geen groeibevorderaars. Ze hebben alle ruimte om te spelen en te scharrelen. En dat proef je. Want een blije kip, is een lekkere kip. Niet voor niets werd Veldhoeve Kip al eerder uitgeroepen als Smaakmaker 2018, voor het lekkerste streekproduct van de provincie Overijssel. En nu mag Veldhoeve Kip zich dus ook de trotse winnaar van de Innofood Award 2019 noemen!

 

Genomineerd waren onder andere Grolsch, Zwanenburg Group, en Veldhoeve Kip. Alle drie hadden een prachtige pitch waarin ze uitlegden waarom juist zij in aanmerking komen voor de Innofood Award. Tijdens het Innofood Event konden de deelnemers hun stem uitbrengen, waarna tijdens het Turning Table Dinner de Innofood Award werd toegelicht door beeldend kunstenaar Mirjan Koldeweij en uitgereikt door Wouter Jansen van Velsen, de voorzitter van Innofood.

 

Innofood is het foodnetwerk van Oost Nederland en is actief sinds 1998. De pijlers van de organisatie zijn de Vakgroepen Ontwikkeling & Kwaliteit, Operations, Commercie en HRM. Jaarlijks wordt tijdens het Innofood Event het nieuwe jaarthema gecommuniceerd. In de vakgroepen en in de nieuwsitems op deze website wordt gedurende het jaar volop aandacht besteed aan het jaarthema. Dat was dit jaar "The Taste of Change".

 

Daarnaast wordt jaarlijks tijdens het Innofood Event de Innofood Award uitgereikt. De Innofood Award is een waardering/pluim voor een bedrijf, organisatie of persoon voor de bijzondere performance binnen het op dat moment centraal staande jaarthema van Innofood.

 

Klik hier voor het persbericht van het Innofood Event 2019

 

www.veldhoevekip.nl

 

Posted on Categories Interessante artikelen vleeskuikens, Nieuws, Uncategorized

Donderdagmorgen hebben de boeren een ontbijt aangeboden aan de burgers bij de Hofvijver bij het parlementsgebouw in Den Haag om iets terug te kunnen doen vanwege de overlast die de dag ervoor werd veroorzaakt door de demonstratie.

 

Verschillende boeren hebben hun eigen producten ter beschikking gesteld. Gekookte eieren, verse melk, yoghurt, appelsap, er werden omeletjes gebakken, er werd gebarbecued. Er was in overvloed!

Boeren uit het hele land waren aanwezig om dit ontbijt aan te bieden en gingen in gesprek met de voorbijgangers. Dit werd enorm gewaardeerd!

 

Verschillende reacties waren: “overlast? Welke overlast? We hebben genoten van jullie aanwezigheid! Zowel van dit ontbijt als gisteren van al die trekkers!" De sfeer was gemoedelijk en vriendelijk.

 

Nu is het afwachten wat de politiek hiermee gaat doen. We hopen van harte dat het duidelijk is geworden dat het beleid in Nederland en moet veranderen in beleid vóór onze mooie sector.

Posted on Categories Interessante artikelen vleeskuikens, Nieuws, Uncategorized

-Persbericht -

Veevoederproducent De Valk Wekerom heeft een eigen biologische productielijn in de vestiging in Meppel. De officiële opening ervan vond plaats op 10 oktober jl. in het bijzijn van circa 150 belangstellenden. Directeur Michael Mackaay is om meerdere redenen bijzonder in zijn nopjes met de uitbreiding. ,,De productie van biologisch voer hebben we altijd uitbesteed. Nu we die in eigen hand hebben, kunnen we met onze korte lijnen nog sneller op ontwikkelingen reageren. Dat is in het voordeel van onze klanten.’’ De biologische productielijn is het antwoord van De Valk Wekerom op de sterk groeiende vraag naar biologische veevoeders. De Coöperatie zag in 2018 de vraag met 30 procent toenemen.

 

De Valk Wekerom, met vestigingen in Meppel en Lunteren, produceert veevoeders voor met name pluimvee-, rundvee, geiten- en varkenshouders in de Gelderse Vallei en Noord- en Oost-Nederland.  In de vestiging in Meppel wordt al sinds 2011 regulier veevoeder geproduceerd. De nieuwe biologische productielijn is echter strikt gescheiden van deze reguliere lijn. Het zijn twee volledig van elkaar gescheiden veevoederfabrieken onder één dak.

 

Innovatie en kwaliteit
Directeur Mackaay over de investering in de biologische productielijn: ,,Door strategische keuzes te maken en allianties aan te gaan, kunnen we de kosten voor onze Coöperatie beheersbaar houden. In dit geval zijn we een samenwerking aangegaan met AR. Door de samenwerking is het mogelijk geworden om te investeren in een nieuwe biologische fabriek in Meppel. Hierbij is gebruik gemaakt van de nieuwste inzichten om kwalitatief hoogstaand biologisch voer te maken met een goede structuur en goede korrelkwaliteit. Door de bundeling neemt het volume in de biologische fabriek toe. Dat leidt tot scherpe prijzen voor onze afnemers. Bovendien hebben we nu als enige in de sector de gezamenlijk beschikking over twee moderne fabrieken voor biologisch voer. Eén voor de productie van vismeelvrij voer, een vereiste voor het rundvee. En een fabriek waar wél vismeel wordt verwerkt, met name van belang voor opfokvoer voor pluimvee en biggenvoeders.’’

 

Grote leverzekerheid
Bij de productie van biologisch voer is de beschikbaarheid van grondstoffen een heikel punt. Directeur Mackaay daarover: ,,Die beschikbaarheid fluctueert sterk. Met het oog daarop hebben we in Meppel een grote opslagcapaciteit van bijna 3.000 ton. Daarnaast kan er in een loods ook nog eens 1.500 ton worden opgeslagen. Hierdoor kunnen we een flinke buffer aanleggen om periodes te overbruggen waarin biologische grondstoffen minder beschikbaar zijn. Dat betekent een grote leverzekerheid voor onze klanten.’’

Foto's van de feestelijke opening van de nieuwe biologische fabriek in Meppel.

De officiële opening werd verricht door Michael Mackaay, algemeen directeur, waarna hij samen met Jan Willem Boer, voorzitter van de raad van Commissarissen het logo van de biologische fabriek heeft onthuld.

Na de officiële opening gaf Björn Kuipers, topscheidsrechter betaald voetbal en ondernemer een boeiende presentatie over de raakvlakken waar hij als scheidsrechter én ondernemer mee te maken heeft.

Posted on Categories Interessante artikelen vleeskuikens, Nieuws, Uncategorized
Coöperatie De Valk Wekerom is nu officieel voerleverancier voor het kipconcept Tante Door
 
 

„De Valk Wekerom heeft veel ervaring binnen de pluimveesector. Dat stelt ons in staat nauwer samen te werken met de vleeskuikenhouders die voor het concept produceren”, zegt Rick Veldhoven van kipverwerker Veldhoven Kipproducten die het kipconcept coördineert. „De Valk Wekerom is een organisatie met korte lijnen. Daardoor kunnen we sneller inspelen op de veranderende marktvraag en eisen.”

 

De Tante Door kip is een kipconcept dat niet in de supermarkten wordt verkocht. De verkoop verloopt uitsluitend via slagers en poeliers. Veldhoven Kipproducten is ketenleider en eigenaar van het kipconcept. De kipverwerker uit het Zuid-Hollandse Zevenhuiven ging er in 2014 mee van start. Het bedrijf werkt voor het kipconcept samen met De Valk Wekerom en kuikenbroederij Schotman in Lichtenvoorde en vleeskuikenslachterij Frisia Food uit het Friese Haulerwijk.

 

Meer weten over Kipconcept Tante Door? vraag onze vleeskuikenspecialisten

 

En kijk ook op de website: www.datzegtgenoeg.nl/tante-door

Posted on Categories Interessante artikelen vleeskuikens, Nieuws, Uncategorized

Specialisten van De Valk Wekerom hebben enkele nieuwe voerlijnen ontwikkeld: Presto, Vitaal en Balans. Ze zijn bestemd voor de pluimvee- en varkenssector. Er worden al uitstekende resultaten mee behaald.

 

PRESTO

Als fokker streeft u naar goed ontwikkelde biggen met een gewicht van 25 kg. De Presto voerlijn helpt u daarbij. Die verhoogt de weerstand van de big waardoor infectieziekten worden voorkomen. Ook draagt Presto bij aan een goede darmgezondheid en een uitstekende voeropname en mestconsistentie. Presto kent ook extra veiligheden voor een goede vertering en scherpe voederconversie.


VITAAL

De kernwoorden van de Vitaal voerlijn zijn gezondheid en veiligheid. Vitaal zorgt voor gezonde biggen die optimaal presteren en in staat zijn om efficiënt om te gaan met hun voeding. Daarom bevat Vitaal specifieke grondstoffen die aansluiten bij de behoefte van uw biggen. Met de Vitaal voerlijn kiest u voor een maximaal resultaat tegen een goede kostprijs.

 

BALANS

Bij de Balans voerlijn gaat het om een juiste balans tussen kostprijs en resultaat. Met gerichte voeding en uitgebalanceerde grondstoffen kunt u lage kosten en een goed saldo realiseren.

Posted on Categories Interessante artikelen biggen

Specialisten van De Valk Wekerom hebben enkele nieuwe voerlijnen ontwikkeld: Presto, Vitaal en Balans. Ze zijn bestemd voor de pluimvee- en varkenssector. Er worden al uitstekende resultaten mee behaald.

 

PRESTO

De Presto voerlijn zorg voor een optimale duurzame prestatie van de zeug. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een luxe grondstoffenpakket met onder andere CCM. Er zijn extra veiligheden ingebouwd, zoals benzoëzuur. Dit zorgt voor een goede darmgezondheid bij zowel de zeug als de big. De voerlijn helpt u om infectieziekten te onderdrukken. Kortom, met de Presto voerlijn bouwt u met een maximale veiligheid aan maximale resultaten.


VITAAL

De Vitaal voerlijn is samengesteld uit specifieke grondstoffen die aansluiten bij de behoefte van de zeug. Dat zorgt voor een optimale duurzame prestatie van de zeug. Dus kiest u voor Vitaal voerlijn, dan kiest u voor een maximaal resultaat tegen een goede kostprijs.

Posted on Categories Interessante artikelen zeugen

Specialisten van De Valk Wekerom hebben enkele nieuwe voerlijnen ontwikkeld: Presto, Vitaal en Balans. Ze zijn bestemd voor de pluimvee- en varkenssector. Er worden al uitstekende resultaten mee behaald.

 

Vleesvarkens

 

PRESTO

De Presto voerlijn zorgt voor optimale technische prestaties van het vleesvarken. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een luxe grondstoffenpakket met onder andere CCM en visolie/vismeel. En er zijn extra veiligheden ingebouwd, zoals benzoëzuur. Dit zorgt voor een goede vertering en scherpe voederconversie. Presto bevat gemakkelijk verteerbare eiwitten met hoogwaardige aminozuren. De Presto voerlijn helpt om infectieziekten zoals PIA te onderdrukken.

 

VITAAL

Met Vitaal haalt u een voerlijn in huis die perfect aansluit bij de behoefte van uw vleesvarkens. Dat bereiken we door er specifieke grondstoffen aan toe te voegen. Met als resultaat: een gezond vleesvarken dat optimaal presteert en in staat is om efficiënt om te gaan met zijn voeding. Gezondheid en veiligheid staan daarbij centraal. Met Vitaal behaalt u het met uw vleesvarkens het maximale resultaat. En dat tegen een goede kostprijs.

 

BALANS

U wilt een voerlijn waarmee u tegen lage kosten een goed saldo kunt realiseren? Waarbij kostprijs en resultaat met elkaar in balans zijn? Dan is Balans iets voor u. Een voerlijn die is samengesteld uit gerichte voeding en uitgebalanceerde grondstoffen. En die zorgt voor de juiste balans tussen voeropname en groei bij uw vleesvarkens.

Posted on Categories Interessante artikelen vleesvarkens

Specialisten van De Valk Wekerom hebben enkele nieuwe voerlijnen ontwikkeld: Presto, Vitaal en Balans. Ze zijn bestemd voor de pluimvee- en varkenssector. Er worden al uitstekende resultaten mee behaald.

 

Vleeskuikens


PRESTO
De Presto voerlijn is gericht op maximale technische prestaties met een minimale milieubelasting. Door een lage input van grondstoffen te combineren met een hoge vleesproductie ontstaat voor u als vleeskuikenhouder het hoogste saldo per m2 staloppervlak.

 

VITAAL

De kernwoorden bij de Vitaal voerlijn zijn gezondheid, veiligheid en maatwerk. Dus zonder gebruikmaking van antibiotica en voedingssupplementen werken aan gezond en veilig pluimveevlees. Met behulp van exclusieve grondstoffen, zoals CCM en visproducten. En via speciale samenstellingen voor fokkerijbijproducten, coccidiostatica of passend bij de leeftijd en weerstand van kuikens.

 

BALANS

De Balans voerlijn is ontwikkeld voor een juiste balans tussen kostprijs, arbeid en productie. Uitstekend te gebruiken naast drinkwater- en mengvoersupplementen.

Posted on Categories Interessante artikelen vleeskuikens

Specialisten van De Valk Wekerom hebben enkele nieuwe voerlijnen ontwikkeld: Presto, Vitaal en Balans. Ze zijn bestemd voor de pluimvee- en varkenssector. Er worden al uitstekende resultaten mee behaald.


Legpluimvee

PRESTO
Deze voerlijn is gericht op een maximale technische prestatie en een goede darmgezondheid. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een luxe grondstoffenpakket en zijn er extra veiligheden ingebouwd voor een goede vertering. Presto bevat makkelijk verteerbare eiwitten met hoogwaardige aminozuren. Een voerlijn voor maximale veiligheid en resultaten.

 

VITAAL

De kernwoorden van de Vitaal voerlijn zijn gezondheid en veiligheid. Vitaal zorgt voor een gezonde hen die optimaal presteert. Die in staat is om efficiënt om te gaan met haar voeding. Daarom bevat Vitaal specifieke grondstoffen die aansluiten bij de behoefte van de hen. Een voerlijn voor maximaal resultaat tegen een goede kostprijs.

 

BALANS

Bij de Balans voerlijn gaat het om een juiste balans tussen kostprijs en productie. Met gerichte voeding en een uitgebalanceerde grondstofkeuze kunt u lage kosten en maximale opbrengsten realiseren. Als pluimveehouder bepaalt u zelf om de hennen extra te ondersteunen met drinkwater- en mengvoersupplementen.

Posted on Categories Interessante artikelen legpluimvee