Berichten

Op onze stand op het BioErf op de Biobeurs kon u weer meedoen met onze Raad en Win! Deze keer een gecombineerde vraag.

 

De vragen waren:

 

  • Zet de grondstoffen in de juiste volgorde, van makkelijk verteerbaar naar moeilijker. Het juiste antwoord op deze vraag is:
   1. Vismeel
   2. Sojaschilfers
   3. Raapschilfers

 

  • De tweede vraag was: Hoeveel vismeel zit er in de glazen buis?

 

Het juiste antwoord op deze vraag is: 15,65 kg.

 

Gerrita  v.d. Berg, van harte gefeliciteerd! 

 

Jij vulde het juiste antwoord op de eerste vraag in, én zat het dichtste bij het juiste aantal kilo's vismeel in de glazen buis! We wensen jou veel plezier met de miniatuurbulkwagen!

Posted on Categories Nieuws, Uncategorized

Aankondiging 17 | 18 maart

Evenementenhal Hardenberg

Ruim 170 exposanten, een themaplein, kennistheater en themaroutes.

U bent van harte welkom op 17 en 18 maart 2020 op de stand van De Valk Wekerom, wij staan op nummer 517.

 

Noteer het vast in uw agenda!

Posted on Categories Nieuws, Uncategorized

De biologische fabriek van mengvoercoöperatie De Valk Wekerom in Meppel draait na een aantal weken al op volle toeren. De officiële opening was op 10 oktober.

 

De gescheiden lijn van grondstoffen heeft er voor gezorgd dat vier pluimveehouders sindsdien zijn overgestapt, bovenop het grote aantal klanten dat al biologische voeders afnam. “Kwaliteit en transparantie blijkt gewoon ontzettend belangrijk in de bio.”

 

De eigen bio-lijn is volgens legpluimveespecialist Harry van Doorn de grootste noviteit van De Valk Wekerom op de Biobeurs, die vorige week in de IJsselhallen in Zwolle plaatsvond. “Met de nieuwe fabriek hebben we de mogelijkheid om zelf kwalitatief hoogstaand biologisch voer te maken met een goede structuur en goede korrelkwaliteit. In plaats van dit uit te besteden, hebben we dit nu zelf in de hand. Korte lijnen zijn in de biologische sector belangrijk.”

 

 

Zeven nieuwe afnemers

Het onderscheidend vermogen van een eigen biolijn blijkt ook in de praktijk goed uit te pakken. Op de stand tijdens de Biobeurs was er veel interesse in het ‘hernieuwde’ biologische verhaal van de coöperatie. Daarnaast zijn er in korte tijd zeven nieuwe afnemers,  vier uit de pluimveehouderij en drie uit de varkenshouderij. “Als je nagaat dat veehouders niet snel van voerleverancier wisselen, dan zegt dat wel wat.”

 

“Je bouwt niet zomaar een nieuwe fabriek. Toch is het wel even spannend.” 

 

Van Doorn geeft aan dat De Valk Wekerom blij is met de groei. “In 2018 nam de vraag met dertig  procent toe. De potentie van een eigen biolijn zagen we uiteraard. Je bouwt niet zomaar een nieuwe fabriek. Toch vond de opening plaats in een tijd dat de eierprijzen weliswaar stegen, maar de biomarkt over het algemeen wat minder liep. Dan is het toch even spannend.”

 

 

Constante kwaliteit van belang

De fabriek in Meppel heeft een opslagcapaciteit van bijna drieduizend ton. In een naastgelegen loods kan nog eens vijftienhonderd ton worden opgeslagen. “Constante kwaliteit is gewoon ontzettend belangrijk in bio. Met de opslagcapaciteit kunnen we een flinke buffer aanleggen om periodes te overbruggen waarin biologische grondstoffen minder beschikbaar zijn.”

 

 

De productielijn zorgt voor strikt gescheiden vervaardiging van de biologische veevoeders. Ook is er de mogelijkheid om vismeel te verwerken, van belang voor opfokvoer van pluimvee. “Onze kracht is de kleinschaligheid. We willen kort naast de klant staan. Met deze fabriek hebben we daadwerkelijk kortere lijnen.”

 

Tekst en foto’s: Martin de Vries

 

https://www.pluimveeactueel.nl/ceva-artikel/van-de-redactie/eigen-biovoerlijn-trekt-pluimveehouders-over-de-streep/b47g18c27o3213/

 

https://www.varkensbedrijf.nl/nieuwsartikel/2020/eigen-biovoerlijn-trekt-varkenshouders-over-de-streep/b24g8c24o2773/

Posted on Categories Nieuws, Uncategorized

Op 22 en 23 januari 2020 zijn wij met onze stand aanwezig op het Bio erf op de Biobeurs in de IJsselhallen en Zwolle.

 

De Bio-beurs is de grootste vakbeurs in Nederland voor professionals in de biologische landbouw, voeding, cosmetica en techniek.

 

Wij nodigen u van harte uit een bezoekje te komen nemen op onze stand!

Ons standnummer is 771.

 

De openingstijden van de beurs zijn:

Woensdag 22 januari: 10.00 - 22.00 uur

Donderdag 23 januari: 10.00 - 18.00 uur

 

Biologische bedrijven hebben per email een toegangscode ontvangen waarmee een gratis toegangskaart aangevraagd kan worden

 

Deze email is namens de deelnemende bedrijven van het Bio Erf op de Biobeurs verstuurd.

Heeft u de email niet gehad, of kunt u hem niet meer vinden, gebruik dan deze code voor aanvraag van een gratis toegangskaart: BMP000102RGC

Kaarten kunnen aangevraagd worden op de website www.bio-beurs.nl

 

Biobeurs 22 en 23 januari 2020

Ijsselhallen Zwolle

Rieteweg 4, 8011 AB Zwolle

www.bio-beurs.nl

Posted on Categories Nieuws, Uncategorized

Wiebe in 't Hout en Marijke Folkers bouwden een nieuwe vleeskuikenstal en renoveerden een bestaande stal. Ze voldoen aan de eisen van Beter Leven 1 ster.

 

Wiebe in 't Hout en zijn zus Marijke Folkers hebben een gemend bedrijf met akkerbouw, vleesvarkens en vleeskuikens. De akkerbouwtak is 310 hectare. Er zijn 12.500 vleesvarkens op twee locaties en 46.000 vleeskuikens. In 2015 stapte ze van reguliere vleeskuikens over naar langzaam groeiende dieren. Na de nieuw- en verbouw voldoen ze sinds dit jaar met de vleeskuikentak aan de eisen van Beter Leven 1 ster.

 

Lees hier het hele artikel

Bron: Pluimveehouderij 19 december 2019

 

Bekijk hier de videoreportage van het bedrijf

Posted on Categories Nieuws, Uncategorized

Anderen een genietmoment bezorgen, dat vindt legpluimveehoudster Conny van den Top mooi. Of dat nou is met eieren in een bijzondere cadeauverpakking, of met eigen videos van de boerderij met mooie momenten.

 

Conny van den Top runt samen met haar man Jan Vaarkamp een bedrijf met 5.000 biologische leghennen en 60 melkkoeien. Conny en Jan doen samen de werkzaamheden op de boerderij, en houden zich allebei zowel met kippen als koeien bezig. Het rapen van de eieren hoort op de meeste dagen tot Conny's taken. Conny is afgelopen zomer begonnen met het verkopen van eieren in een luxe cadeauverpakking. Het thema 'Happy Farmlife' dat ze daarbij gebruikt, is ook het motto van Conny's uitingen op social media.

 

Lees hier het hele artikel

 

Bron: Pluimveehouderij 19 december 2019

Posted on Categories Nieuws, Uncategorized

Op 22 en 23 januari 2020 zijn wij met onze stand aanwezig op het Bio erf op de Biobeurs in de IJsselhallen en Zwolle.

 

De Bio-beurs is de grootste vakbeurs in Nederland voor professionals in de biologische landbouw, voeding, cosmetica en techniek.

 

Wij nodigen u van harte uit een bezoekje te komen nemen op onze stand!

Ons standnummer is 771.

 

De openingstijden van de beurs zijn:

Woensdag 22 januari: 10.00 - 22.00 uur

Donderdag 23 januari: 10.00 - 18.00 uur

 

Binnenkort ontvangen biologische bedrijven en geintereseerden per email een toegangskaart namens de deelnemende bedrijven van het Bio Erf op de Biobeurs.

 

Biobeurs 22 en 23 januari 2020

Ijsselhallen Zwolle

Rieteweg 4, Zwolle

www.bio-beurs.nl

Posted on Categories Nieuws, Uncategorized

Vanwege de groei die de coöperatie doormaakt en blijft nastreven wil onze relatie haar afdeling Nutritie verder uitbreiden en zijn wij voor Coöperatie De Valk Wekerom op zoek naar:

 

een ervaren en professioneel Nutritionist Varkens- en/of Pluimveevoeders

indien mogelijk tevens inzetbaar als nutritionist voor de samenstelling van overige diervoeders

 

Wat ga jij doen?
Als ervaren nutritionist ontwikkel je en optimaliseer je de kwaliteit van de diervoeders die door Coöperatie De Valk Wekerom worden geproduceerd. Je zorgt voor een optimale afstemming tussen de vraag vanuit de markt naar hoogwaardige diervoeders en het aanbod aan grondstoffen en verzorgt de kennisinput die nodig is voor de ontwikkeling van diervoeders op een hoog niveau! Je werkt nauw samen met commercieel adviseurs en de afdeling productie en inkoop van grondstoffen en zult ook regelmatig contact hebben met afnemers. Je volgt intensief voeder technische ontwikkelingen in de markt en via vakliteratuur en doet voorstellen voor productinnovaties. Je werkt samen met collega nutritionisten en de afdeling Verkoop aan het verder ontwikkelen en onderhouden van ons productenassortiment.

 

Jouw profiel?
- Je bent bij voorkeur een afgestudeerd nutritionist aan Wageningen 

     Universiteit, specialisatie diervoeding of Agrarische Hogeschool en hebt

       je vanwege je loopbaan tot nutritionist ontwikkeld en bent zeer goed

     bekend met varkens- en/of pluimveevoeders en zo mogelijk ook bekend

     met de nutritie van andere diervoeders;

- Je bent goed bekend met dat wat zich afspeelt op het boerenerf en vindt

    het boeiend om ter ondersteuning aan de buitendienst of in het kader van

     productontwikkeling zo af en toe direct in contact te staan met agrariërs;

- Je bent bij voorkeur woonachtig in Midden Nederland, zeg max. een

     uur rijden enkele reis vanaf Lunteren;

- Je bent een teamspeler;

- Je bent kwaliteits- en resultaatgericht;

- Je beschikt over goede contactuele vaardigheden;

- Je bent analytisch sterk, creatief en oplossingsgericht;

 

Wat heeft Coöperatie De Valk Wekerom jou te bieden?
Een inhoudelijk interessante en verantwoordelijke baan, zeer afwisselend bovendien in een uitdagende markt bij een succesvol bedrijf.
Een goed pakket arbeidsvoorwaarden en een open en collegiale werksfeer binnen een no nonsense organisatie

 

Solliciteren?

Ben jij dé kandidaat waar wij voor Coöperatie De Valk Wekerom naar op zoek zijn of herken je je in het vacatureprofiel? Wellicht ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over de coöperatie en deze uitdagende baan: Stuur dan je CV met korte motivatie naar:

Green Career Consult Wageningen t.a.v. de heer Evert Verboom, senior consultant Agribusiness, via mailadres evert.verboom@greencareerconsult.nl en/of neem voor meer informatie telefonisch contact met Evert Verboom op via 06-533 750 89.

 

Bekijk hier de vacature

Posted on Categories Nieuws, Uncategorized, Vacatures