CCM in diervoeders - De Valk Wekerom

CCM in diervoeders

22 februari, 2018

Toepassing CCM in diervoeders

 

Coöperatie “De Valk Wekerom” UA verwerkt sinds 1987 CCM in voeders. Dit met name in de biggen-, vleesvarkens-, opfok-, foktoom-, leg- en vleeskuikenvoeders. De toegevoegde waarde heeft zich in de jaren bewezen. Dit willen we nogmaals onder de aandacht brengen.

 

Ontstaan CCM
Corn Cob Mix ontstaat door de natte korrel te malen en in te kuilen. Hiervoor zijn specifieke maisrassen geschikt gemaakt. Het oogsten gebeurt elk jaar weer eind oktober/begin november. Dit inkuilproces luistert erg nauw. De korrels dienen allemaal kapot te zijn en de CCM dient goed aangereden te worden. Over het algemeen is het zo dat nattere CCM zich makkelijker laat aanrijden. Daar staat tegenover dat een drogere kuil meer voederwaarde bevat. Ons streefwaarde is minimaal 65% droge stof. Tijdens het malen worden er ook additieven toegevoegd om het inkuilproces te versnellen en daarmee de voederwaardeverliezen te beperken. Zaak is om zo snel mogelijk op een Ph van 4 uit te komen. Op dat moment is het inkuilproces afgerond en is de kuil stabiel.
De CCM wordt voor verwerking door ons uitgebreid geanalyseerd op droge stof, melkzuur, melkzuurbacteriën, zuurtegraad en voederwaardekenmerken zoals ruw eiwit en zetmeel.

 

Werking CCM
CCM is zeer goed verteerbaar. Hierdoor worden de nutriënten beter opgenomen. Vanwege de zurige smaak is de opname uitstekend. Bovendien hebben schadelijke bacteriën zoals E-Coli, Salmonella en Clostridia veel minder kans om zich te ontwikkelen en de overhand te krijgen. CCM heeft dan ook een probiotische werking.

 

Indien u een CCM voer voert is het wel zaak de silo zeer regelmatig helemaal leeg te voeren. Uiteraard is dit wel afhankelijk welk % er gevoerd wordt.

 

Toepassing CCM in diervoeders

Toepassing CCM in diervoedersCoöperatie “De Valk Wekerom” UA verwerkt sinds 1987 CCM in voeders. Dit met name in de biggen-, vleesvarkens-, opfok-, foktoom-, leg- en vleeskuikenvoeders. De toegevoegde waarde heeft zich in de jaren bewezen. Dit willen we nogmaals onder de aandacht brengen.Ontstaan CCMCorn Cob Mix ontstaat door de natte korrel te malen en in te kuilen. Hiervoor zijn specifieke maisrassen geschikt gemaakt. Het oogsten gebeurt elk jaar weer eind oktober/begin november. Dit inkuilproces luistert erg nauw. De korrels dienen allemaal kapot te zijn en de CCM dient goed aangereden te worden. Over het algemeen is het zo dat nattere CCM zich makkelijker laat aanrijden. Daar staat tegenover dat een drogere kuil meer voederwaarde bevat. Ons streefwaarde is minimaal 65% droge stof. Tijdens het malen worden er ook additieven toegevoegd om het inkuilproces te versnellen en daarmee de voederwaardeverliezen te beperken. Zaak is om zo snel mogelijk op een Ph van 4 uit te komen. Op dat moment is het inkuilproces afgerond en is de kuil stabiel.De CCM wordt voor verwerking door ons uitgebreid geanalyseerd op droge stof, melkzuur, melkzuurbacteriën, zuurtegraad en voederwaardekenmerken zoals ruw eiwit en zetmeel. Werking CCMCCM is zeer goed verteerbaar. Hierdoor worden de nutriënten beter opgenomen. Vanwege de zurige smaak is de opname uitstekend. Bovendien hebben schadelijke bacteriën zoals E-Coli, Salmonella en Clostridia veel minder kans om zich te ontwikkelen en de overhand te krijgen. CCM heeft dan ook een probiotische werking.Indien u een CCM voer voert is het wel zaak de silo zeer regelmatig helemaal leeg te voeren. Uiteraard is dit wel afhankelijk welk % er gevoerd wordt.Beelden zijn gemaakt door Zaai- en Spuitbedrijf Van Maanen BV.

Geplaatst door Coöperatie De Valk Wekerom op woensdag 21 februari 2018

 

Beelden zijn gemaakt door Zaai- en Spuitbedrijf Van Maanen BV


Contact met De Valk Wekerom

Bedrijfsgegevens


  • Hoge Valkseweg 58, 6741 GN Lunteren
  • Postbus 3, 6740 AA Lunteren
  • +31(0) 318 461 141
  • +31(0) 318 461 657
  • info@dvw.nl

Volg ons

Stuur ons een bericht