De Valk Wekerom mag varkensmeel in pluimveevoeders verwerken - De Valk Wekerom

De Valk Wekerom mag varkensmeel in pluimveevoeders verwerken

8 oktober, 2021

Lunteren oktober 2021 – Veevoederbedrijf De Valk Wekerom heeft officieel toestemming gekregen van de NVWA om varkensmeel in haar pluimveevoeders te verwerken. Directeur Martin Vervoorn is bijzonder ingenomen met de erkenning van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

 

Het toevoegen van varkensmeel of PAP (Processed Animal Protein) heeft volgens Vervoorn namelijk belangrijke voordelen voor pluimveehouders. “Dan heb je het vooral over de technische resultaten in de stal in combinatie met een betere prijs-kwaliteitverhouding.”

 

Directeur Vervoorn is er dan ook van overtuigd dat een groot deel van de klanten van De Valk Wekerom de verwerking van PAP in het pluimveevoer zal waarderen. “Vooral bij de huidige hoge prijzen is het immers een effectieve manier om de kosten te beheersen. Vooral in het Non-GMO voer verwachten we aanzienlijke besparingen op de voerkosten.”

 

Wettelijk
Coöperatie De Valk Wekerom zou het liefst ‘vandaag’ nog met de verwerking van PAP in haar fabrieken in Lunteren en Meppel beginnen. Directeur Vervoorn: “We zullen echter nog even geduld moeten hebben. Eerst moet er wettelijk nog een en ander geregeld worden. Tot zolang kunnen ook de leveranciers nog geen varkensmeel leveren. Maar zodra er groen licht wordt gegeven, zullen we ervoor zorgen dat we onze klanten zo snel mogelijk kunnen voorzien van pluimveevoeder met varkensmeel.”

 

Directeur Martin Directeur Vervoorn is bijzonder ingenomen met de erkenning van de NVWA.

Contact met De Valk Wekerom

Bedrijfsgegevens


  • Hoge Valkseweg 58, 6741 GN Lunteren
  • Postbus 3, 6740 AA Lunteren
  • +31(0) 318 461 141
  • +31(0) 318 461 657
  • info@dvw.nl

Volg ons

Stuur ons een bericht