De Valk Wekerom Uw partner in diervoeders.
De Valk Wekerom Kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid staan centraal.
De Valk Wekerom Gespecialiseerd in mengvoeders.

Klanten geven De Valk Wekerom een 8,3

LUNTEREN mei 2021 – De korte lijnen, de mate van flexibiliteit en betrokkenheid van de medewerkers. Met name deze drie aspecten beschouwen de klanten van Coöperatie De Valk Wekerom als de sterke punten van de veevoederproducent. Dat werd duidelijk uit het tevredenheidsonderzoek dat de Coöperatie in mei van dit jaar uitvoerde. De resultaten van het onderzoek werden gepresenteerd tijdens de algemene ledenvergadering die op 1 juni 2021 werd gehouden.

Tijdens de online gehouden vergadering gaf de nieuwe directeur Martin Vervoorn een toelichting op het tevredenheidsonderzoek. Hij zei niet alleen verheugd te zijn over het grote aantal respondenten (bijna 50% deed mee), maar vooral ook over de tevredenheid van hen over de dienstverlening van de Coöperatie. Directeur Vervoorn: “Bij het onderdeel ‘sterke punten’ werden de korte lijnen overduidelijk het vaakste genoemd. Bovendien worden we gezien als flexibel, betrouwbaar, kwalitatief goed, persoonlijk en betrokken.” De klanten konden ook een cijfer van 1 tot en met 10 geven voor vier onderdelen van de dienstverlening: de bulkwagenchauffeurs, de buitendienstmedewerkers en het contact met kantoor. En ook hoe groot de kans is dat de klant De Valk Wekerom aan anderen zouden aanbevelen. Directeur Vervoorn: “Op deze vier onderdelen scoorden we gemiddeld een 8,3. Het moge duidelijk zijn dat we daar erg tevreden over zijn.”

 

Positieve blik
De klanten werd ook gevraagd naar eventuele aandachtspunten. Veel respondenten gaven aan dat De Valk Wekerom altijd moet blijven innoveren. Directeur Vervoorn: “Een belangrijk advies dat we graag ter harte nemen. Wat dat betreft hebben we in 2020 en 2021 al mooie stappen gezet, zoals het vervangen van de volledige fabrieksautomatisering en de introductie van een nieuwe bestelapp. En we zullen zeker doorgaan met vernieuwen, op voorwaarde dat het onze klanten ten goede komt.” Tijdens de algemene ledenvergadering kwamen ook de resultaten over 2020 aan de orde. Kon in 2019 nog een bescheiden winst worden genoteerd, 2020 moest met een verlies van 44.000 euro worden afgesloten. Directeur Vervoorn: “Het was dan ook geen gemakkelijk jaar. De uitbraak van het coronavirus heeft grote gevolgen gehad voor een aantal sectoren. Zo lag de eendensector lange tijd stil en stopte de nertsensector veel eerder dan was gepland. Maar er waren ook positieve ontwikkelingen. De solvabiliteit van de Coöperatie steeg van 43% in 2019 naar 45% in 2020. Bovendien draait onze bio-fabriek in Meppel uitstekend. In 2020 werd daar, mede dankzij de samenwerking Bio-NL, 100.000 ton biologische veevoeders geproduceerd. Kortom, we kijken met een positieve blik naar de toekomst.”