De Valk Wekerom Uw partner in diervoeders.
De Valk Wekerom Kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid staan centraal.
De Valk Wekerom Gespecialiseerd in mengvoeders.

Mijlpaal biologische voerproductie AR en De Valk Wekerom

Twee en half jaar na de start van de samenwerking Bio-NL hebben AgruniekRijnvallei (AR) en Coöperatie De Valk Wekerom (DVW) de biologische voeromzet flink zien stijgen. In 2020 is gezamenlijk meer dan 100.000 ton biologisch voer geproduceerd. 

 

AR en DVW werken sinds 2018 samen binnen Bio-NL. Het doel van deze samenwerking: samen efficiënt inkopen en produceren en toch zelfstandig in de markt opereren. 

 

Gespecialiseerde productielocaties 

Biologische voerproductie is een vak apart en verschilt wezenlijk van de productie van gangbare voeders. De inkoop, beschikbaarheid en kwaliteit van grondstoffen vereisen specialistische kennis. Productielocaties moeten gescheiden zijn en bewerkingen moeten worden afgestemd op de biologische grondstoffen. AR en DVW hebben samen de beschikking over twee biologische productielocaties. Eén in Barneveld; het biologisch pluimveehart van Nederland. De productielocatie in Meppel is een van de noordelijkste biologische fabrieken.  

 

Kwaliteit voorop 

De variëteit aan biologische grondstoffen is gigantisch. Door de gespecialiseerde productielocaties kan de bewerking van de grondstoffen afgestemd worden op de diersoort.  

Zeker bij dure en schaarse biologische grondstoffen is dit essentieel. De unieke bewerking komt zowel de kwaliteit als de kostprijs ten goede. Om dit te waarborgen worden alle biologische voeders binnen Bio-NL geproduceerd onder het keurmerk VoederWaarde.nl. 

 

Dicht bij de klant 

Beide coöperaties hechten veel waarde aan hun eigen voeders, advisering en klantbenadering. De samenwerking vindt daarom alleen op productieniveau plaats, waarbij beide bedrijven met hun eigen nutritionele kennis voer maken en in de markt zetten. Zo worden belangrijke zaken als dicht bij de klant en efficiënt produceren gecombineerd.  

 

Klaar voor de toekomst 

De ontwikkelingen in het biologische voer gaan in hoog tempo verder zoals de nieuwe biologisch verordening in 2022 en de toenemende vraag naar duurzame grondstoffen en een betere benutting van schaarse grondstoffen. Samenwerken wordt hierdoor steeds belangrijker.